Mød Sophie

Mød Sophie Hæstorp Andersen, der er regionsrådsformand i Regions Hovedstaden.


Selvom min morfar blev tilbudt en operation for kræft i halsen, sagde han nej tak, fordi lægerne ikke kunne love at bevare hans stemme. Som tidligere borgmester i Svendborg kunne han ikke se sig selv leve et liv uden at kunne tale for sin sag. Han fik sin vilje og døde i stedet med sit stemmebånd i behold og sin familie omkring sig. Det lærte mig, at vi skal se det hele menneske bag sygdommen, før vi behandler i sundhedsvæsenet. Derfor arbejder jeg for et mere menneskeligt sundhedsvæsen, der lytter til hver enkelt.

 

undefined

 

Jeg er født i 1974 og opvokset i Gladsaxe. I dag bor jeg på Vesterbro med min familie bestående af min kæreste Troels og vores to børn Rosa og Rolf.


Det var især min mor, der lærte mig som lille, at indflydelse ikke er noget, man kan tage for givet. Men også at vi alle kan gøre en forskel. Den lærdom gav mig modet til at blive politisk aktiv og stille op til Folketinget og blive valgt for Socialdemokratiet som 27-årig. I den periode arbejdede jeg med sundhedspolitik og boligpolitik, hvor især de mest udsatte mennesker i København havde min opmærksomhed.


Jeg mistede dog mit mandat ved valget i 2005 og gjorde i stedet min uddannelse færdig og fik job i Socialforvaltningen i København. Her arbejdede jeg med forholdene for psykisk syge, der gav mig indblik i en helt anden verden med stigmatisering og manglende muligheder. Jeg vendte tilbage til Folketinget i 2007 for at arbejde med bl.a. sundheds- og forskningspolitik, IT og integration af flygtninge- og indvandrere.


I 2014 blev jeg valgt som regionsrådsformand i Region Hovedstaden. Jeg drives af at arbejde politisk for en stærk Hovedstadsregion, hvor vækst og arbejdspladser for hele Danmark går hånd i hånd med en grøn fremtid. Samtidig er det min vision at udvikle styringen af vores offentlige sektor, så vi kan skabe et mere menneskeligt sundhedsvæsen.

 

Se mine mærkesager